HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

HTML 4

nincs megjegyzés


A következő oldalakon a HTML elemek részletesebb leírása olvasható. Sokat gondolkodtam, milyen módon csoportosítsam őket: a két maradék lehetséges megoldás (Ábécé, vagy szerep szerint) közül azt választottam, ami véleményem szerint a legjobban megkönnyíti a tájékozódást azoknak, akik most ismerkednek a HyperText Markup Language lehetőségeivel.

A W3C HTML 4 ajánlásában több tag attribútumát a ‘deprecated’, azaz ‘nem javasolt’ jelzővel látta el. Ezek az elemek a HTML következő W3C ajánlásában várhatóan nem fognak szerepelni. Ennek oka többek között a Cascading Style Sheet (CSS) egyre szélesebb körű elterjedése; CSS használatával a dokumentumok összefogottabban formázhatók, a HTML lehetőségeinél szélesebb körű formázási lehetőséget alkalmazva. (Nem utolsó szempont a CSS alkalmazása során, hogy csökkenti a HTML lap méretét, egyszerűsíti a kódot: a stíluslapot csak egyszer kell elkészíteni, ezek után a laphoz kapcsolni. A design változtatása során nam kell az összes oldal kódját átírni, elegendő a stíluslapon változtatni.) Természetesen a HTML esetleges későbbi verziói (így a böngészők későbbi verziói is), a visszafelé kompatibilitás jegyében tartalmazni fogják, illetve értelmezni tudják a most ‘nem javasolt’ címkével ellátott attribútumokat is.

A fenti menüből tehát  a HTML elemek funkció szerinti felsorolása és leírása a W3C (World Wide Web Consortium) ajánlása szerint  csoportosítva érhetőek el.

Letöltés

A H!ML 4 referencia offline verziója 2000 HUF térítésért letölthető az alábbi gombra kattintva.

Írta: htmlinfo

2009. 06 30 at 5:49 pm

Kategória:

Megjegyzés hozzáfűzése