HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Alapfokon

nincs megjegyzés

Miután a Polyhistor Bt. beszüntette tárhelyszolgáltatói tevékenységét, és többen is érdeklődtek – ki kommentelve, ki e-mailben – a folytatás után, a valahai Classic anyagait átköltöztetem ide, a htmlinfo.hu-ra. Ezeken az oldalakon a régi Alapfokú weblecke aktualizált anyagai olvashatók.

 1. A HTML eredete, az alapvető fogalmak magyarázata.
 2. Segítség az induláshoz.Betűtípusok beállítása, színezésük, címsorok és linkek színezése. Tippek és trükkök.
 3. Sortörés kikényszerítése, több szóköz (SPACE) egymás után.
 4. Egy weboldal képek nélkül egyenlő a txt file-lal. Ok, kis túlzással. :) Mindenesetre kellenek, itt megtalálod, hogy kerülhetnek a lapodra.
 5. Hiperhivatkozások. Szeretsz kattintgatni? Ha nem, akkor is kénytelen vagy, különben nem jutsz információhoz egyetlen oldalon se. Nos, ha szeretnéd kattintásra bírni oldalad szemlélőjét, nézd meg ezt a fejezetet!
 6. Könyvjelzők és felsorolások. Ez az ami hiányzott a korai dokumentumokból. A HTML tudja ezeket, ha meg akarsz ismerkedni a pozicionálás lehetőségeivel, és a rendezett felsorolásokkal…
 7. Táblázatok. Ez egy nagyon fontos dolog. Táblázat nélkül ritkán létezik átlátható lap, kifogyhatatlan a felhasználási lehetőségek száma. A kidolgozás eredetije Stéger András munkáját dicséri.
 8. Keretek (frame-ek). Hogy csinálják azt a “profik”, hogy mikor az ember valamit kiválaszt, csak az ablak tartalmának egy része frissül? Hát keretekkel! Itt megtalálod a módját, hogy is kell létrehozni egy keretes oldalt.
 9. Keretek még egyszer. Ebben a fejezetben igyekeztünk kimeríteni a keretek beállítási variációit, különös tekintettel a szélességbeli lehetőségekre.
 10. Bár már új évezredben élünk, nagyon is sok helyen előfordulnak őskövület programok, nem mindenhol van pénz (és elhivatottság) a fejlesztésre. Nem beszélve a kézi eszközökről. A kereteket sem támogatja minden böngésző, és ezekkel is illik kezdeni valamit.
 11. A keretekhez tartozó linktechnika taglalása.
 12. Jó dolog, ha tudunk weboldalt gyártani, de még jobb, ha valaki meg is tudja nézni azt. (Jó esetben ezért készült a művünk.) A lapokat célszerű egy szolgáltató szerverén elhelyezni, hogy valóban mindenki láthassa. Ehhez a művelethez próbálunk egy kis útmutatást nyújtani itt.

Írta: htmlinfo

2009. 04 11 at 7:45 am

Kategória:

Megjegyzés hozzáfűzése