HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

About

2 megjegyzés


Az about oldalak általában a lap fenntartójáról szólnak. Ahelyett, hogy most kitalálnék valami frappánsat, inkább ideidézem a Classic oldal Worldwideworx által írt beköszöntőjét:

A HTMLinfo hosszú ideig egy másik szolgáltatónál volt elérhető, és Monostory Miklós munkáját dicsérve szolgálta a téma iránt érdeklődőket, egészen WorldWideWorx színrelépéséig. E momentum fordulópontot hozott: csapattá bővültünk, a munka felgyorsult. Immár kétszer annyian :) igyekeztünk bemutatni a HTML-t, a weboldalak nyelvét. Nos, az alapvető cél azóta sem változott, csak kibővült: továbbra is azoknak szánjuk eme ismertetőt, akik nem elégszenek meg a különböző “varázslókkal”, és grafikus HTML szerkesztőkkel. Viszont a HTML mellett hamarosan megjelentek az azt kiegészítő lehetőségek leírásai is (CSS, JavaScript).

Hogy miért mélyedjünk bele a kódírásba? Hát először is, ha valami nem úgy működik, ahogy szeretnénk, nem lehet tudni, mi a baj, WYSIWYG (What You See Is, What You Get – Azt kapod, amit látsz) szerkesztőt használva csak egy speciális szövegszerkesztő van előttünk, aminek igencsak megvannak a korlátai. Ez még nem lenne nagy baj, de az átlag internetező nem szeret 2-3, vagy esetleg több percet várni egy egyszerű weblap letöltésére. Márpedig a WYSIWYG szerkesztőprogramok öncélúak: csak azt tartják szem előtt, hogy nekik minél egyszerűbb legyen később módosítani a forráskódot. Ennek egyenes következménye a tonnás végtermék. Ez pedig bizony időben mutatkozik meg, ami – mint tudjuk – pénz.

Írta: admin

2007. 11 14 at 12:20 pm

Kategória: