HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Google Drive használata Linuxon

nincs megjegyzés

Online backupra kerestem megoldást, úgy, hogy ne kelljen még egy accountot léttrehoznom. Ezért a Dropbox kiesett a sorból. Végül a legkézenfekvőbb, bár kicsit macerás megoldás mellett döntöttem: szinkronizáljunk Google Drivera!

Ubuntu 16.04 LTS

A GNOME projekt a Google Driveot a 3.18-as verziótól támogatja, azonban az Ubuntu Unity ablakkezelője a Nautilus 3.14-et tartalmazza, ami a GNOME 3.14 része. Ígya Google Drive integrálás egy kis pluszmunkával jár.

Először is telepíteni kell a GNOME Control Centert és a GNOME Online Accounts csomagokat. Ehhez nyissunk meg egy Terminal ablakot és futassuk a következő parancsot:

sudo apt install gnome-control-center gnome-online-accounts

Írjuk be a root jelszót, amikor kéri, és a kérdésre válaszoljunk az “y” lenyomásával.

A parancs lefutása után nyissuk meg a Rendszerbeállításokat (System Settings), és meg kell, hogy jelenjen az Online Accounts lehetőség. Kattintsunk rá.

Kattintásra nagyobb lesz

Kattintsunk az Add Account gombra, válasszuk a Google lehetőséget és jelentkezzünk be Google fiókunkba. Adjunk a GNOME-nak hozzáférést a fiókunkhoz, amikor a rendszer kéri. Győződjünk meg róla, hogy a Files lehetőség be van kapcsolva.

Kattintásra nagyobb lesz

Most nyissuk meg a fáljkezelőt, ahol már látszik a Google fiók e-mail címe, amire rákattintva láthatjuk a Google Drive fájljainkat.

Innen kezdve amit ebbe a könyvtárba mentünk, automatikusan szinkronizálódik a Google Drivera, és fordítva – feltéve, hogy van internetkapcsolat. A Google Driveon tárolt fájlokon is tudunk helyben dolgozni.

A tippért köszönet a How-To Geeknek

Írta: htmlinfo

2017. 07 01 at 7:41 pm

Kategória: Tippek

Címkék ,

Megjegyzés hozzáfűzése