HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Kis statisztika

nincs megjegyzés

Régi ismerősöm a Facebookon panaszkodott, hogy lapjának olvasottsága ritka gyenge hónapot zárt. Pedig több új anyaggal jelentkezett, mint eddig bármikor. Vajh mi lehet az oka?

Ismerősöm maga is előállt egy lehetséges megoldással:

A potenciális olvasók javarésze már kattingatni sem tud önmagától, de éjjel-nappal a fészbúkon lóg, amit ott lát, arra ráhuppan. Ez jól látszik a látogatottsági adatokban.

Igaza lehet? Részben. A Facebookon azonnal értesítést kapunk az eseményekről, míg egy rss nélküli, statikus oldalon erre esélyünk sincs. Lapja mellőz bármiféle interaktivitást, a látogató nem tud véleményt nyilvánítani, nincs visszacsatolási lehetőség. Magyarán, az oldal lemaradt a webkettes versenyfutásban, látogatói élménydúsabb, orralátoltabb információforrás után néztek.

Státuszfrissítése arra késztetett, hogy visszanézzem a htmlinfo.hu egyéves látogatói statisztikáját:

LátogatásokA móricka-diagramból látszik ugyan némi hullámzás, de az is kitűnik, hogy a trend a látogatók számának lassú, de biztos emelkedését vetíti előre.

Ha már egyszer diagramkészítésre adtam a fejem, elkészítettem a szokásos böngészőstatisztikát is:

BöngészőstatisztikaMeglepetésemre eltűntek a mérhető szintről a kisebb, “alternatív” böngészők. Biztos vagyok viszont abban, hogy az oldal tematikájának köszönhető a Mozilla család kis híján 90%-os felülreprezentáltsága.

Írta: htmlinfo

2011. 05 01 at 6:31 am

Kategória: Vélemények

Címkék , ,

Megjegyzés hozzáfűzése