HTML Info

Webről, magyarul, mindenkinek

Bevándorló vagyok

egy megjegyzés

Mit tagadjam, bevándorló vagyok. Digitális bevándorló. Bár asszimilálódtam a bennszülöttekhez, kívülről senki meg nem mondaná, mégis digitális bevándorló vagyok. Ezért is szeretem hallgatni az Immigrant Songot, a Led Zeppelintől:

Ez a poszt mégsem ezért született.

Annak idején diplomamunkám alapgondolatát Marc Prensky két esszéje adta, az egyiket Kovács Emese fordította, a másodikat jómagam; a folytatásnak számító Homo Sapiens Digitalis fordítása is folyamatban van. Akkortájt eléggé úttörőnek számított a témaválasztás, habár a számítógép használata a tanulási-tanítási folyamatban veretes múltra tekint vissza.

Azóta egyre többen fedezik fel, hogy gyermekeink tényleg másképp gondolkodnak, egyre több pedagógus jön rá, hogy másképp kell tanítani őket. Ez onnan (is) észrevehető, hogy egyre több látogató érkezik egyetemi, kari linkgyűjteményekről a lefordított esszék oldalaira.

Mindenképpen örvendetes a hozzáállás változása, már csak azt kellene elérni, hogy az iskolákban tanítók többsége – aki még mindig bevándorló – ne húzza vissza fiatal, ötletekkel teli kollégáit, hanem hagyják őket tanítani. Tanítani úgy, hogy a gyerekek élvezzék a tanulást. Mert nem ördögtől való ötlet a tanulás élvezete. Még akkor sem, ha némely tanár, vagy az oktatásért felelős minisztérium halljakendje meg sem érti, miről van szó a két esszében.

Aki érti, nyomja meg a Like gombot. Aki nem, olvassa el őket még egyszer.

Írta: htmlinfo

2010. 10 07 at 6:36 pm

Kategória: Vélemények

Címkék

Egy megjegyzés :: 'Bevándorló vagyok'

Feliratkozás a megjegyzésekre: RSS vagy Trackback küldése: 'Bevándorló vagyok'.

  1. Csak az a kar, hogy azok a cikkek nagyon regiek. Nagyon lassan mozdul itt barmi.

    Emese

    2010. 10 08 at 18:22

Megjegyzés hozzáfűzése